Aktuellt

8

May 2014

På torsdagen (8/5 2014) var Stavros och Nebbe med en klass på Nobelmuseet där de fick en guidad tur. Nobelmuseet är verkligen mån om våra ungdomar och erbjöd därför fyra av våra elever sommarjobb. Sånt gillar vi starkt här på akademien! 

 

Läs mer om Nobelmuseet här >

26

September 2013

Hur känns det att vara att vara född och uppvuxen i en kultur medan man har en väldigt stark koppling till en annan kultur? Hur kan vi använda vår individualitet som en styrka? Det var bara ett par saker som diskuterades när gruppen "Av tjejer för tjejer" träffade Natalia Brzezinski från USA:s ambassad samt Sara McPhee (VD för SPP) träffades på den Amerikanska ambassaden.

 

Läs mer på Natalia Brzezinskis blogg

 

 

25

September 2013

Den 25:e september besöktes Rinkebyakademien av författarinnan Cecilia Samartin. Besök var en succé. Ungdomarna lyssnade med spänning när Cecilia berättade om sin uppväxt och sitt liv. Cecilia är flyktingen från Kuba som kom med sin familj till USA som liten. Hon är bosatt i Los Angeles och har en bakgrund som psykolog och socialarbetare. Cecilia Samartin är starkt engagerad i kvinnors mänskliga rättigheter på Kuba. Hon är bland annat årets gäst på Internationell författarscen.

12

June 2013

Rinkebyakademien har valt att ha extraöppet för att inge trygghet och positivitet, låta ungdomarna komma till tals och för att höra deras synpunkter på upploppen. De ungdomar vi haft glädjen att tala med förkastar tanken om vandalisering och våld som metod för en förändring. De tror på dialog och verktyg för att kunna lyfta Järvaområdet och andra liknande områden runt om i landet.

11

March 2013

Rinkebyakademien hade den stora äran att ta emot Drottningen, fru Gül och minister Maria Larsson i Ernst & Youngs lokaler på östermalm. Under besöket fick flera elever möjligheten att presentera sina projekt de utvecklat under kursen design och produktutveckling. Därefter fick våra elever möjligheten att mingla och samtala med Drottningen och fru Gül. En fantastiskt eftermiddag!