25

September 2013

Cecila Samartins besök hos Rinkebyakademien

 

Den 25:e september besöktes Rinkebyakademien av författarinnan Cecilia Samartin. Besök var en succé. Ungdomarna lyssnade med spänning när Cecilia berättade om sin uppväxt och sitt liv. Hon berättade om den långa vägen till att hitta sitt kall som författare. Hon lyfte fram vikten av att hålla fast vid sina drömmar. Hon berättade också om de många motgångar hon stött på vägen mot sina drömmar och hur hon hanterade dessa. Cecilia avslutade med att läsa ett stycke ur sin senaste bok La Peregrina och sedan signera böcker men också gips. Det var ett väldigt inspirerande möte!

 

 

Mer om Cecilia:  

Cecilia Samartin har sålt närmare en miljon böcker i Norge. Hon är flyktingen från Kuba som kom med sin familj till USA som liten. Hon är bosatt i Los Angeles och har en bakgrund som psykolog och socialarbetare. I dag är hon författare på heltid och använder sin erfarenhet av ett liv i exil, av att möta människor i utsatta livssituationer och sin religiösa tro i sina romaner.  Under en pilgrimsvandring genom Frankrike till spanska Santiago de Compostela inspirerades hon till böckerna Senor Peregrino och den nu Sverigeaktuella La Peregrina.

 

Cecilia Samartin är starkt engagerad i kvinnors mänskliga rättigheter på Kuba.Cecilia Samartin är inbjuden till Bokmässan i Göteborg i september. Hon är bland annat årets gäst på Internationell författarscen, på mässan kommer hon att på olika scener tala om sitt författarskap, om sin tro och sitt engagemang för mäsnkliga rätttigheter.

 

La Peregrina är en fristående uppföljning till Senor Peregrino. Läsaren får följa Jamilets sökande efter Rosas historia, kvinnan som fötts med ett lika avskräckande eldsmärke som hon själv. Hennes sökande leder till Mexico och Spanien och hon gör häpnadsväckande upptäckter på sina färder.

 

 

  Läs mer om boken på Bazar förlags hemsida