11

March 2013

Statsbesök från Turkiet

Den 11 mars 2013 hade Rinkebyakademien den stora äran att ta emot Drottningen, fru Gül (Turikiets presidentfru), Maria Larsson (Barn- och äldreminister) och Anna-Maria Corazza-Bildt (Ledamot i Europaparlamentet) i Ernst & Youngs (E&Y) lokaler i stan.

 

Programmet inleddes med en beskrivning av Rinkebyakademiens verksamhet och syfte. Därefter fick Lars Weigl berätta om Ernst & Youngs CR program (Volunteering at work) samt vårt sammarbete.

 

De två efterföljande programpunkterna var presentationer av de vinnande bidragen i Draknästet som anordnades av Rinkebyakademien och E&Y. Först ut var Amina Abdikadir som presenterade sin innovation på ett mycket inspirerande sätt! Därefter var det Adalet Aksoy och Sara Bamernis tur. På ett mycket målande sätt beskrev de problematiken som ledde fram till deras innovation. Båda grupperna fick en otrolig respons från publiken.

 

Nästa punkt i programmet var "Mentorship in reality" (Mentorskap i verkligheten). Anders Harling (Mentor) och Magnus Engberg (Adept) berättade hur de sammarbetat under åren, vad de lärt av varandra och hur de ser på framtiden.

 

Den sista programpunkten var ett tal av Stavros Louca som handlade om Rinkebyakademiens vision för framtiden ovh vikten av det arbete som Rinkebyakademien utför.

 

Länkar till bilder och nyhetsinslag:

 

kungahuset.se

 

Haberisvec.com